Velkommen til meg - en blogg om familieliv, hverdager og interiør!!!
Håper du legger igjen en hilsen til meg, noen ord om hvem du er sånn at jeg finner deg igjen.

søndag 23. januar 2011

Jeg og Herr Trompet har vært på skitur i dag


Vår familie har seks medlemmer i tillegg til diverse dyr.. og barna våre er mine og dine.. mine er: "Høna" på 14 og "herr Trompet" på 12 og hans er "gutta" på 13 og 15, altså er det tripp trapp tresko, bukkene bruse eller de tre små grisene for den del... (selv om de er fire stk)... Jeg vet ikke når jeg startet å kalle min lille dame for "høna", men for ikke så veldig lenge siden fikk jeg forsåvidt høre at "JEG ER IKKE HØNA DI!!!".. vet du egentlig hva det kan bety eller`??? hmmm.... jada.... men uansett, hun begynner å bli voksen men er uansett min lille hønepøne. Herr Trompet har banet seg frem gjennom utallige små trutmunner og iltre sinneutbrudd som absolutt kunne være en ulidelig trompettrall.. Derav Herr Trompet. Og i dag har jeg og Herr Trompet vært på skitur.


 Skisporene var nydelig preparert og gradene viste 3+ i bilen da vi ankom p-plassen og fikk smøget vår lille gule innimellom de andre skientusiastene som hadde tenkt samme tanke som oss i dag.. Lille Trompet og jeg ble enige om å smøre med rødt siden temperaturen viste plussgrader og snøen var våt.. nå tror du
sikkert vi er veldig drevne og har god greie på dette her...  ja:)  Det kan du få lov til å tro, for når jeg har gjort ferdig dette innlegget her vil du være hellig overbevist om noe annet.. for mens jeg stabret meg innover løypene i dag kom jeg til å minnes en av skiturene våre i fjor da hele kråkefamilien skulle ut på søndagstur.. med pakket sekk, humøret på plass og godt mot.
 Det startet med at gemalen og "gutta" kom frem til p plassen og klaget sin nød over hvor langt det var til denne skiløypa.. de spente på seg skiene og skøytet så fint innover... " kan dere ikke vente da?" ..." joda vi bare går litt i forveien vi."...." okei, vi kommer snart"
Hønepøne klaget og fortalte med store ord at dette var KJEDELIG!! og lille trompet var sint og med trompetmunnen sin erklærte han at disse *veldig stygge ord* skiene skulle ikke vært oppfunnet... bein og armer sklidde i alle kanter og jeg tror mine to hadde falt og slått seg x-antall ganger før de i det hele tatt hadde rukket å fått skiene inn i  skisporet..


Men Mor gav ikke opp og med ett skrikende element foran seg og ett bak trasket jeg blid og glad innover skogen ... Barna mine forbannet alt fra løypene til skiene og den FAANS sola som stakk i øynene.. jeg prøver å overhøre det hele og smiler og nikker til alle vi møter.. (hele bygda hadde jo selvfølgelig tenkt seg på skitur i dag)   Hønepøne vil ha kvikklunsj og vil stoppe snart, og lille Trompet vil snu!! og der kommer jammen meg gemalen og "gutta".. sveivende så fint på sine skøyteski.. De har nå gått hele runden mens jeg og mine har stavret en frem og to tilbake, og på en halvtime kommet oss ca et par km.

Guttebanden erklærer at de er lei av skitur og sveiver seg tilbake til bilen og drar hjemover, mens jeg og mine skal da gå litt til... grøss og gru for en tur.. og det hele toppet seg med at hele Biriåsen var forpestet av sure miner og stygge ord og jeg var så svett at man skulle tro jeg hadde gått selve birken... ikke for det..jeg tror birken hadde vært rene koseturen i forhold ... da dro vi hjem,..mer hengegjeipet enn noen gang.. men vi koste oss med alt det gode i sekken da vi kom hjem da... og i dag mimret vi litt og har ledd godt av akkurat den turen..


Jeg ble nok ikke nok skremt for siden har det vært flere skiturer og vi prøver igjen i år også... denne gang var det bare lille trompet og jeg som var ute på tur og jeg må si vi hadde det koselig:) Vi småskravlet og hadde litt konkurranser på tur innover og vips hadde vi gått 5 km i strålende sol og kost oss... så kanskje det finnes håp for alle... jeg er vertfall klar for ny runde.
Da Hønepøne leste innlegget måtte hun kommentere med ett smil "sjusjøturen i fjor var værre, mamma".. så kan dere bare fantasere om hvordan den artet seg...hehe..

2 kommentarer:

 1. He he... Artig historie...
  Skulle gjerne vært ute på ski i går, men her var det håndball cup med datteren..
  Men det kommer vel flere dager vil jeg tro!!
  Vi "snakkes";)
  Klem Tone-C

  SvarSlett
 2. Hei skjønne deg! Tusen takk for den fine kommentaren på bloggen min, jeg setter enormt pris på det og det betyr mer enn du tror og få tilbakemelding, spesielt når ting blir litt personlig.. Ha en fin helg, stor klem fra Cecilie : )

  SvarSlett

Sider